SÅLETILPASNING

Biomekanikken i foten kan være en bidragsyter til diverse belastningsskader og smerter. En innleggssåle kan blant annet være med på å hindre eller redusere at uønsket bevegelse oppstår, bedre biomekaniske forhold, gi økt støtdemping og stabilitet i fot og ankel. Typiske plager som kan ha nytte av såletilpasning er for eksempel beinhinnebetennelse, plantarfascitt eller forfotssmerter som f.eks. mortons nevrom.

Ved å undersøke dine føtter i både vektbærende og ikke-vektbærende stilling, vurdere belastningssituasjoner som f.eks. knebøy, gange eller løping og se dette i samråd med dine plager vil fysioterapeuten kunne ta stilling til om du kan ha nytte av innleggssåler.

Ved Nesbru Fysio og Manuellterapi tilbyr vi tilpasning av såler gjennom GaitTec og Vasyli systemet. Vi gjennomfører en grundig undersøkelse, gir en diagnose og tilpasser sålen etter din fot, sko og aktivitetsnivå. Sålene er utformet biomekanisk for å støtte føttenes naturlige form. Sålene gir langtidskomfort og reduserer tretthet ved å støtte hele foten og å omfordele vekt og trykk jevnt. Sålen lages og tilpasses ved klinikken, og du slipper dermed lang henvisningsprosedyre, ventetid og reisevei for å få dine såler. Sålen varmes opp i skoen, slik at den kan tilpasse seg fasongen til dine føtter. Vi kan også justere sålene ytterligere ved hjelp av kiler eller pelotter om vi finner det nødvendig.

For mer informasjon om såler;
https://www.alfacare.no/ gaittec/gaittec/article_ 2030820310.art

http://www.vasyli.no/produkter/